Poniżej przedstawiam bardzo prosty przepis na wspaniałą lekką i chłodzącą przekąskę z melona- nie tylko na letnią porę. Danie dla wszystkich lubiących ciekawe połączenia smakowe i kolorystyczne.
Składniki:
- średni melon (ok.80 dag)
- 12 plastrów szynki parmeńskiej
- pieprz
Melon smakuje najlepiej dobrze schłodzony, dlatego umyj go , osusz i włóż na kilka godzin do lodówki.
- wyjmij, pokrój na połówki, usuń pestki.
- każdą z połówek pokrój na sześć cząstek i z każdej zetnij ostrym nożem skórkę.
- układaj na 2 półmiskach na przemian plasterki szynki zawinięte w rulon i cząstki melona
- oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Wspaniale prezentuje się udekorowany listkami świeżej pachnącej mięty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz